خرید مستقیم تیرآهن IPE – IPB – INP از کارخانه
تیرآهن
تیرآهن یا همان Girder مهم ترین پروفیل ساختمانی است که در پروژه های صنعتی نیز ممکن است کاربردهایی داشته باشد.
انواع تیرآهن
تیرآهن اساسیترین پروفیل ساختمانی است که بعضاً در پروژههای صنعتی نیز کاربرد دارد.
برای ساختن ستونهای اسکلت فلزی از تیر آهنهای I دوبل یا بال پهنهای تکی H شکل استفاده میشود.
تیر آهن به سه صورت یافت میشود.
- تیر آهن IPE (استاندارد اروپا و ایران)
- تیر آهن INP (استاندارد چین و روسیه)
- تیر آهن IPB (بال پهن)
تیرآهن IPE
این نوع تیر آهن معمولی و استاندارد است که در ایران کاربرد فراوانی دارد.
این نوع تیر آهن طبق استاندارد اروپا تولید میشود و ضخامت بال آن ثابت است.
تیرآهن INP
تیرآهن I شکل که ضخامت بال آنها با فاصله گرفتن از جان تیرآهن کاهش مییابد که این استاندارد کارخانجات روسیه و چین میباشد.
تیرآهن IPB
تیرآهن H یا تیر آهنهای عریض که در آنها طول بالها نسبت به تیرآهنهای IPE افزایش یافتهاست.
نکته: علامت V نشان دهنده سنگین بودن و علامت L نشان دهنده سبک بودن تیرآهن میباشد. به عنوان مثال IPBV نشان دهنده تیرآهن عریض سنگین و IPBL نشان دهنده تیرآهن عریض سبک میباشد.
معمولا تیر آهن IPE و INP به ارتفاع ۸۰*۶۰۰ میلیمتر و تیرآهن IPB به ارتفاع ۱۰۰*۱۰۰۰ میلیمتر تولید میشود.
کاربرد تیر آهن در ساختمان
- ستون
- خرپا
- نعل درگاه
- تیر در سقف
- پلهای لانه زنبوری
تیر آهن I-2
این نوع تیرآهن محصولی است از نورد گرم فولاد با مقطع عرضی معين كه از قسمت ميانی به نام جان و دو لبه موازی بنام بال تشكيل شده است.
تیر آهن لانه زنبوری (CPE)
معمولا این نوع تیر آهن که به نام تیر لانه زنبوری شناخته می شود پس از بریدن دوباره جوش داده میشود و شکل لانه های زنبور به خود میگیرد.
این تیرها در طول دارای فضاهای توخالی هستند که مشابه لانه زنبور است. به همین علت به آنها تیر لانه زنبوری میگویند.
علت انجام این کار این است که تیر بتواند لنگر خمشی بزرگتری را در مقایسه با تیر نورد شده اولیه تحمل کند.
با انجام این کار ارتفاع تیر افزایش پیدا کرده و در نتیجه ممان اینرسی مقطع افزایش پیدا میکند.
برای مثال، با این کار ارتفاع پروفیل IPE-18 که ۱۸ سانتیمتر است به ۲۷ سانتیمتر افزایش پیدا میکند.
در ساخت تیر لانه زنبوری ارتقاع تیر ساخته شده ۱/۵ برابر تیر اولیه خواهد بود.
مزایای تیرآهن لانه زنبوری
- معمولا حفرههای ایجاد شده در تیر، فضاهای مناسبی برای عبور لولههای تاسیسات و برق ایجاد میکنند.
- در ساختن این نوع تیر، باید اصول استاندارد کاملاً رعایت شود. در غیر اینصورت، احتمال تخریب تیر زیر بار وارد شده وجود خواهد داشت.
- مدول مقطع و ممان اینرسی تیر افزایش مییابد و بدین ترتیب به مقاومت خمشی تیر نیز افزوده میشود. در نتیجه تیری حاصل میشود با ارتفاع بیشتر، مقاومتر و هم وزن تیر اصلی.
- سبک بودن تیر، باعث صرفه اقتصادی میشود.
معایب تیرآهن لانه زنبوری
- ایراد اساسی تیر لانه زنبوری، وجود حفرهها است که باعث کاهش مقاومت برشی تیر در محل اتصال پل به ستون یا اتصال تیرآهن تودلی (تیر فرعی) به پل لانه زنبوری میشود. برای رفع این عیب و تامین مقاومت برشی از دست رفته، بعضی از حفرهها را با ورق پر میکنند. تیر لانه زنبوری در ساخت اسکلت فلزی میتواند به صورت پل، فقط در یک دهانه یا به صورت پل ممتد به کار رود. استفاده از تیر لانه زنبوری به عنوان تیر همبند در دهانه هایی که بادبندهای واگرا دارند مجاز نیست.
نقش تیرآهن در عمران و ساختمان و صنعت
از اصلیترین مقاطع مورد نیاز در عمران، ساختمانسازی و صنایع فولادی، که نقش به سزایی در تعیین میزان هزینه هر پروژه دارد، تیرآهن است…
تیراهن از اصلیترین مقاطع مورد نیاز در عمران ، ساختمانسازی و صنایع فولادی ، که نقش به سزایی در تعیین میزان هزینه هر پروژه دارد.
این محصول از استحکام و مقاومت بالایی برخوردار بوده و میتواند وزن زیادی را تحمل کند؛ بههمیندلیل از آن برای افزایش استحکام ساختمانها کمک میگیرند. ازآنجاکه این محصول یکی از پراستفادهترین مصالح ساختمانی است، انواع مختلفی از آن تولید و به بازار عرضه میشود. نوسانات قیمت آهن و فولاد، بر قیمت تیرآهن بصورت لحظهای اثرگذار است.
معیارهای اصلی جهت دسته بندی انواع تیرآهن
اگر به تازگی وارد بازار تیرآهن شدهاید، احتمالاً به دنبال راهی میگردید تا از طریق آن بتوانید دستهبندی انواع این مقطع را شناسایی کنید و در نهایت بهترین انتخاب را از هر نظر، متناسب با نوع پروژه خود داشته باشید. در وبسایت گرفت، مقالهای تخصصی وجود دارد که بهصورت پایهای به این مطلب میپردازد. بهطورکلی سه راه برای دستهبندی تیرآهن وجود دارد که در ادامه به آنها اشاره میکنیم.
- استانداردهای تولید
- علائم اختصاری
- وزن
براساس هر سه معیار بالا، انواع مختلف تیرآهن دستهبندی و در میان فروشندگان، تولیدکنندگان و خریداران قابل شناسایی هستند. باتوجه به اینکه قیمت تیرآهن امروز، بهعنوان یک مقطع فولادی پرمصرف، در تعیین هزینه کلی ساختوساز، نقش مهمی را ایفا میکند، اطلاع از این نرخ و عوامل موثر در آن، از اهمیت ویژهای برخوردار است.
طبق نظر کارشناسان گرفت:
تیرآهن (Beam)
یکی از مقاطع فولادی پرکاربرد در اکثر صنایع است که از وظایف اصلی آن میتوان به تحمل بار سازههای عمرانی اشاره کرد؛ بههمیندلیل، اطلاع از قیمت تیرآهن و کیفیت آن، برای مصرف کنندگان این مقطع اهمیت بالایی دارد تا در کنار بهصرفهبودن نرخ آن، امنیت و استقامت بناهای احداثی با این محصول را افزایش دهند.
قیمت تیرآهن
قیمت روز تیرآهن معمولا بر اساس برندهای مختلف عرضه شده در بازار که به شکل I و H هستند، براساس سایز ، استاندارد تولید ، وزن و… تعیین میشود.
برای مشاهده قیمت روز خرید و فروش تیرآهن میتوانید از صفحه معرفی فروشندگان تیرآهن بازدید نمایید و برای مشاوره خرید بهترین قیمت و کیفیت تیرآهن با حمل و نقل مناسب ، از ما کمک بگیرید.
دسته بندی تیرآهن بر اساس استاندارد تولید آن
تیرآهنINP، با استانداردهای کشور روسیه و چین تطابق داشته و ضخامت کمتری دارد. ازطرفی در این محصول فاصله بال از جان تیرآهن، بیشتر از مدل IPE است. این مقطع IPB از نظر شکل ظاهری به حرف H شباهت داشته و طول بال و عرض آن بلندتر از دو مدل قبلی تیرآهن بهشمار میرود. بهطورکلی میتوان تفاوت ipe و ipb و inp را در شکل ظاهری و استانداردهای بکار رفته در تولید آنها خلاصه کرد.
استاندارد های متنوعی برای تولید تیرآهن تعریف شده و میتوان انواع تیرآهن را براساس همین استانداردها دستهبندی کرد. این محصول فولادی IPE در کشور ایران و کشورهای اروپایی طرفداران بسیاری دارد و میتوان گفت که شکل ظاهری این تیرآهن بیشباهت به حرف I انگلیسی نیست. تیرآهن IPEدر حدود 80 الی 600 میلیمتر ارتفاع دارد.
کارخانه و برند تولید کننده تیرآهن
کارخانه تیرآهن اصفهان در کنار کارخانجات جهان فولاد غرب کرمانشاه ، فولاد احرامیان یزد ، گروه ملی اهواز ، فایکوسازی ، ناب تبریز ، ظفر بناب ، آرین فولاد و ماهکار مشهد و … از جمله فعالترین و بزرگترین تولیدکنندگان فولاد و تیرآهن در کشور میباشند. جهت مشاهده کارخانجات بیشتر تولید کننده تیرآهن میتوانید به صفحه آگهی تولید کنندگان و فروشندگان تیرآهن مراجعه نمایید.
سایز تیرآهن ها
بهدلیل کاربرد بسیار بالای تیرآهن در ساختمانسازی ، این آهنآلات را در اندازههای گوناگونی تولید و به فروش میرسانند. این محصولات در اندازههای تیرآهن 12، تیرآهن 14، تیرآهن 16، تیرآهن 18 و تیرآهن 20 تولید میشوند.
- تیرآهن 12: این محصول، وزنی بین 10.4 تا 26.8 کیلوگرم در ازای هر متر داشته و بیشتر از آن برای پوشش سقف، تیر یا قرار دادن در ستون استفاده میشود.
- تیرآهن 14: این مقطع، وزنی بین 12.9 تا 33 کیلوگرم به ازای هر متر داشته و از آن برای ساخت خرپا، نعل و پوشش سقف استفاده میکنند.
- تیرآهن 16: این مقطع، وزنی بین 15 تا 41 کیلوگرم به ازای هر متر داشته و از آن برای قسمتهای پل لانه زنبوری، پوشش سقف و ساخت خرپا استفاده میکنند.
- تیرآهن18: این محصول، وزنی بین 18 تا 49 کیلوگرم به ازای هر متر داشته و از آن برای صنعت ساخت و ساز استفاده میکنند.
- تیرآهن 20: تیرآهن 20، وزنی بین 22 تا 60 کیلوگرم به ازای هر متر داشته و از آن برای سازههایی نیازمند به مقاومت بالا، استفاده میکنند.
مقایسه تیرآهن وارداتی با تولید داخل
معمولا هر کارخانه تولیدکننده این محصول فولادی، محصولات خود را مطابق با استانداردهای کشور خود طراحی و تولید میکند تا در زمان ساختوساز به مشکل برنخورند. نکته جالبتوجه این استکه برخی از کارخانههای داخلی، اخیراً به تولید تیرآهن براساس استانداردهای اروپا روی آوردهاند. مشخصات این محصول به خوبی میتواند تفاوتهای تیرآهن تولید داخل با تیرآهنهای وارداتی را به شما نشان دهد.
42 بازدید کل ، 1 امروز